16/5/13

Συνεχίζεται «η μπέμπα»



«Η μπέμπα» του Δημήτρη Τσεκούρα

Οι παραστάσεις και μετά το Πάσχα
με ελεύθερη συνεισφορά

«Γάλα. Συναισθηματικό υγρό. Στήθος. Κατόπιν μπιμπερό.
Και ακόμη πιο κατόπιν σκέτο ποτηράκι»


Η «ΜΠΕΜΠΑ» του Δημήτρη Τσεκούρα, που παρουσιάζεται με επιτυχία από τις αρχές Μαρτίου στον πολιτιστικό χώρο «ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ» (Aγησιλάου 77Α, Κεραμεικός, ΑΘΗΝΑ (Μετρό: Κεραμεικός, Θησείο, τηλ: 6989-455.965), σε σκηνική σύνθεση και ερμηνεία από την Eυαγγελία Θαλασσινή, συνεχίζει τις παραστάσεις μετά τις διακοπές του Πάσχα, συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:30 μ.μ., από 10 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2013, με ελεύθερη συνεισφορά.


«Η ΜΠΕΜΠΑ» είναι η εξομολόγηση μιας γυναίκας απροσδιορίστου ηλικίας που επιθυμεί σε μια στιγμή της ζωής της να μοιραστεί με τους φανταστικούς καλεσμένους της τις μνήμες της και το αποτύπωμα καταστάσεων που βίωσε στο πέρασμα του χρόνου.

Κινητήριος δύναμη σ’ αυτή την εξομολόγηση είναι η ανάγκη της να επαναπροσδιορίσει ό,τι ήταν και εξακολουθεί να είναι σημαντικό για εκείνη.

Ο χρόνος, η γέννηση, ο θάνατος, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, η επιθυμία και η στέρησή της, η νοσταλγία της αγνότητας, είναι μερικά από τα θέματα που επανέρχονται ως leit-motiv (επαναλαμβανόμενο μοτίβο) στην διάρκεια του έργου.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

«Ως σκηνοθέτιδα και ερμηνεύτρια με ενδιαφέρει να είμαι όσο γίνεται πιστή στο κείμενο του Δημήτρη Τσεκούρα, το οποίο, ως μουσική παρτιτούρα, πέραν του νοήματος των λέξεων του κειμένου, γίνεται οδηγός μου για οποιαδήποτε αναζήτηση σε σχέση με τη σκηνική σύνθεση της παράστασης.

Στο τέλος κάθε παράστασης θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό μέσα στα πλαίσια της ανάγκης μου ως δημιουργός να αφουγκραστώ και να μοιραστώ τη διαδικασία του θεατή σε σχέση με το κείμενο, την παράσταση, καθώς και το μοίρασμα δικών του βιωματικών καταστάσεων σχετικών με τα θέματα του έργου». Ε. Θαλασσινή.




«Η ΜΠΕΜΠΑ» παρουσιάζεται στον «ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ», ένα φιλόξενο πολιτιστικό χώρο στην ιστορική περιοχή του Κεραμεικού, ο οποίος, χάρη στην κενότητά του, μπορεί και τροποποιείται για τις ανάγκες του εκάστοτε δημιουργού.




Ταυτότητα της παράστασης

«Η Μπέμπα» του Δημήτρη Τσεκούρα
Σκηνική σύνθεση -ερμηνεία: Eυαγγελία Θαλασσινή
Μουσική επιμέλεια: Kώστας Μόσχος
Σχεδιασμός φωτισμού: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Φωτογραφίες - Αφίσα: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Video: Λάμπρος Γεωργόπουλος
Παραστάσεις : Παρασκευή & Σάββατο, ώρα 9:30 μ.μ.
Εισιτήρια: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ.
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ
Aγησιλάου 77Α, Κεραμεικός, ΑΘΗΝΑ (Μετρό: Κεραμεικός, Θησείο)
Τηλ. επικοινωνίας και κρατήσεων: 6989-455.965 (5μμ-8μμ)
Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook: KEΝΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ οργανώνει το Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ «Η Μουσικότητα του Λόγου στα Ελληνικά Κείμενα», από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013.

Στο Φεστιβάλ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να συμμετέχουν καλλιτέχνες, επιστήμονες και δημιουργοί από οποιοδήποτε χώρο, με Performance-θεατρική παράσταση, Εικαστική και φωτογραφική έκθεση, Μουσικό δρώμενο, Διάλεξη, Σεμινάριο.

Πληροφορίες στο: https://www.facebook.com/events/449533261795672/
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν δήλωση συμμετοχής «για το Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ» έως τις 20 Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kenosxoros77@gmail.com
Πολιτιστικός χώρος ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ
Χώρος πειραματικών παραστάσεων -μουσικών δρώμενων-σεμιναρίων τέχνης
«Ο χώρος είναι οι άνθρωποι που τον κατοικούν.
Ο κενός χώρος δημιουργεί την προϋπόθεση συνάντησής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου