Η ελληνική λέξη για το καρπούζι είναι «υδροπέπων».
Το συγκεκριμένο φρούτο προέρχεται από τη Νότια Αφρική.
Το κόκκινο καρπούζι όλοι το γνωρίζουμε.
Όμως, υπάρχουν και άλλες δύο ποικιλίες.
Το κίτρινο καρπούζι είναι λιγότερο γλυκό και διατηρείται περισσότερο
χρονικό διάστημα.
Το πορτοκαλί έχει στυφή γεύση και οι σπόροι απουσιάζουν από
το εσωτερικό του.
Εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου.
Το 10ο αιώνα μ.Χ. άρχισε να καλλιεργείται στην Κίνα.
Στην Ευρώπη εμφανίστηκε στον 13ο αιώνα μ.Χ.
Η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την τουρκική «karpuz», η οποία ανάγεται
στην περσική xarbuz(a).
Στην Κύπρο το λένε «παττίχα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου